piatok 10. augusta 2012

Náramok na ruku ako letný doplnok


Leto je obdobím, kedy sa nosia tielka a tričká s krátkym rukávom či bez rukávov. Tým sa odhaľuje veľká časť rúk alebo dokonca celé ruky. Aby nepôsobili ruky nevýrazne, ideálne je nosenie náramku ktorý Vašu ruku doplní. V dnešnej dobe už nie je problémom zladenie šperkov či náramkov s inými doplnkami alebo s oblečením. Na trhu existuje množstvo náramkov, ktoré sa odlišujú nie len svojim farebným prevedením, ale aj použitým materiálom. V lete sú vhodnejšie materiály, ktorým neprekáža vyššia teplota a nespôsobujú na pokožke fľaky či vyrážky. Sú to hlavne šperky zo striebra, zlata, chirurgickej ocele, dreva alebo z rôznych tkanín. Z dovolenky pri mori si často prinášame domov náramky a náušnice z mušlí či lastúr alebo z rôznych kamienkov. Sú veľmi vhodným doplnkom na leto, je však potrebné dbať na ich kvalitu a opatrnosť pri ich nosení, aby sa náramok nerozbil a neporezal pokožku. Pri výbere náramku je potrebné dbať na to, aby vám nebol tesný, aby sa mohol voľne pohybovať po zápästí, ale aby samozrejme neskĺzol z ruky dole. Tým sa medzi náramok a kožu dostáva vzduch a nespôsobuje zapareniny z tepla. Na opálenej bronzovej pokožke krásne vyniknú strieborné náramky s rôznymi aplikáciami (korálky, kryštáliky, prívesky) alebo náramky svetlých farieb a v odtieňoch modrej a tyrkysovej farby. Hitom tohto leta sú neónové farby a ani svet náramkov sa tomuto trendu nevyhol. Tieto náramky sa väčšinou vyrábajú z plastu, ktorý nie je práve najvhodnejším materiálom na horúce letné dni, pretože pokožka sa pod ním rýchlo spotí. Ak však túžite nosiť takýto kúsok, mali by ste náramkom často pohybovať po ruke a nevystavovať ho dlhšiu dobu priamemu slnečnému žiareniu.
Na výber máte veľké množstvo farebných a materiálových prevedení náramkov. Je už len na vás aký typ si vyberiete a bude vás toto leto dopĺňať...

1 komentár:

  1. Takéto náramky sú určite fajn. :) Presne sa do toho leta hodí. Fialovo modrá pivonková farba sa mi navyše veľmi páči a myslím, že mi celkom pristane. :) Takže do spoločnosti ideál. :) Na voľný čas mám potom náramok z https://www.mibandshop.sk/xiaomi-mi-band- 5/ ktorý mi meria kroky. Jednoducho taký ten klasický krokomer, ktorý vám nadáva, že sa málo hýbete. Ale to sa našťastie mňa a manžela netýka, pretože toho za deň nebeháme celkom dosť! :)

    OdpovedaťOdstrániť